Uw dier zal blij zijn met deze aankoop. De koelmat zal uw dier beschermen tegen oververhitting.

Plaats de mat op een plat oppervlak waar uw dier lekker op de mat kan liggen. 
Dat hoeft niet met het totale lichaam, vaak vinden ze een hoofd, voetjes of billen lekker om te koelen.
Doordat uw dier op de mat ligt, zal na verloop van tijd de koelte van die kant van de mat wat afnemen door de lichaamswarmte. 
U kunt dan gewoon de mat omdraaien en uw dier weer voorzien van koelte. Indien uw dier aan de mat moet wennen en er niet direkt op gaat liggen, kunt u de mat ook over uw dier heen leggen als deze ligt, de koelende werking heeft ook op deze manier plaats.
Als u de mat op een ondergrond legt die niet goed tegen vocht kan (parket), legt u dan twee handdoeken onder de mat. De kristallen in de mat geven altijd ietwat condens af, wat dan door de handdoeken kan worden opgevangen.

 

- slechts 5-10 minuten onderdompelen in koud water 

- helpt ter voorkoming van oververhitting

 

Het gebruik van de koelmat  

Zorgt u er eerst voor dat u een ruime hoeveelheid water tot uw beschikking heeft, waarin u het koelprodukt kunt onderdompelen.
Haal dan het produkt uit de verpakking en houd deze onder water terwijl u de Koel produkten zachtjes kneedt.
De koelkristallen in het produkt zullen zich volzuigen met het koele water en hun koelende eigenschap gedurende minimaal twee dagen behouden. Het produkt zet wat uit en wordt daardoor lekker zacht en comfortabel.
Op deze manier kunt u het produkt veelvuldig gebruiken, zonder ijs of invriezen. Het is normaal dat de mat na het inweken vochtig aanvoelt.
U kunt het koelprodukt zachtjes uitwringen (niet te hard knijpen !)
Na een paar uur is het meeste vocht weg. Het is niet zo dat uw dier moet wachten voordat hij op de mat kan, dat kan meteen.
Voor het beste resultaat kunt u het koelprodukt de avond voor gebruik inweken en daarna uithangen.
Zo is het produkt de volgende ochtend helemaal droog en gevuld met heerlijk koele kristallen.
Het produkt mag in de ijskast gekoeld worden (niet in het vriesgedeelte, gewoon het koelgedeelte), bijvoorbeeld wanneer u een lange autorit voor de boeg heeft en het in de middag pas echt warm wordt. Gebruik een ijskoud produkt nooit direkt op uw dier, dat is onprettig en niet goed voor de spieren.

 

 

De volgende handelingen zijn schadelijk voor de koelmat

- de koelmat kan niet tegen zout water 

de koelmat kan niet tegen benzine of diesel 

de koelmat kan niet tegen alcohol 

de koelmat kan niet tegen bleekmiddel of chloor 

Bovenstaande zaken zullen de koeleigenschappen van de koelmat beschadigen.

Was instructies:

Mocht het nodig zijn om de koelmat te wassen, gaat u dan als volgt te werk. Droog de koelmat totaal, zorg ervoor dat het weer aanvoelt zoals het was toen u het uit de verpakking haalde. Het kan enkele dagen duren voordat de koelmat al zijn vocht verloren is. U kunt met milde zeep (maar liever zonder) de koelmat snel op de hand wassen. Gebruik geen wasmiddel of agressieve schoonmaakmiddelen ! Deze beschadigen de kristallen waardoor zij hun werking kunnen verliezen.